Köpvillkor

ALLMÄNT

SÅMA AB och sama.nu är en servande fackhandel vilket innebär att vid köp av en Husqvarna® eller Stihl produkt kommer vi att utföra leverans- och säkerhetskontroll innan leverans (PDI). Vid webborder hos sama.nu kan beställningar endast göras av personer över 18 år. Det gäller personer som inte står under förmyndarskap och som har en leveransadress i Sverige. Vid orderläggning påvisar kunden att den är kapabel att informera sig om beställda produkters korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel genom produkternas bifogade instruktionsmanualer och support genom vår kundtjänst.

SÅMA AB:s organisationsnummer är 556190-9572

PRISER

Alla priser på sidan är angivna i svenska kronor (SEK) inklusive 25% moms. Frakt tillkommer på alla priser om inte annat anges. Vi reserverar oss för slutförsäljning, eventuella prisändringar och för felaktig information påverkad av tekniska eller mänskliga fel. Angivna priser gäller tills vidare och priserna kan när som helst ändras utan avisering.

Ångerrätt, retur och reklamation

RETUR

Vi erbjuder 14 dagars öppet köp vid oanvänd vara. Vill du utnyttja öppet köp så skicka tillbaka varan väl förpackad i oskadad originalförpackning tillsammans med kvitto och anmärkning om att du vill utnyttja öppet köp. Du som kund står för returfrakten. Vi återbetalar hela produkternas värde till dig när varan har kommit i retur välemballerad och oskadad. Om originalförpackningen är skadad eller tejpad på görs 20% avdrag på krediteringen. Om varan är skadad görs en individuell bedömning av skadan.
OBS! Retur av delar i ett paket innebär ordinarie kampanjpris på resterande paketartiklar.

Vänligen fyll i följande retursedel vid retur: Returdokument

Returadressen är: SÅMA AB, Bolandsgatan 18 B 753 23 Uppsala

RETURRÄTTEN GÄLLER INTE FÖR FÖLJANDE TYPER AV VAROR:

Varor som tillverkas efter beställning och kundanpassas efter kundens önskemål.
Ångerrätten gäller inte för vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal, exempel på sådan vara är batteri och andra elektronikkomponenter.

REKLAMATION

Om något är felaktigt med din produkt ber vi dig reklamera varan till oss så snart som möjligt samt skicka tillbaka varan. 

Vi förbehåller oss rätten att debitera för varor som ej returneras i de fall vi ersatt dig med en ny produkt. 

Vid retur använd returdokument. Kontakta oss på weborder@sama.nu om du behöver ytterligare hjälp.

EJ UTLÖSTA ELLER MOTTAGNA VAROR

Vi debiterar en faktisk fraktkostnad tur & retur samt transportörens lagerkostnad om inte det beställda godset löses ut.

Om du ej är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som ej har lösts ut. Du debiteras returkostnad för respektive produktgrupp för outlöst paket som gått i retur.

FRAKT & LEVERANSVILLKOR

Leverans sker med Postnord. Du kan välja olika leveranssätt beroende på varans beskaffenhet. Detta val gör du i kassan.
Fraktfria leveranser vid ordervärde över 1000:- inom Sverige.

Det är kostnadsfritt att hämta order i vår fysiska butik.
Enhetsfrakt till utlämningsställe kostar 79:- på order under 1000:-. Detta leveranssätt är enbart möjligt på varor understigande en vikt på 20 kg.
Enhetsfrakt med hemleverans kostar 199:- oavsett ordervärde.

För alla hemleveranser gäller transport fram till tomtgräns eller så långt körbar väg når. Vid hemleverans till lägenhetshus levereras varorna till porten. Vid utleverans/hemkörning, se till att husnummer tydligt syns från närmaste väg eller att brevlåda är tydligt markerad med husnummer/namn.
Vid retur av paket pga att ovanstående saknas, kommer returfrakt debiteras kund.
Önskar du få varan lämnad utan kvittens måste detta anges i kassan vid köp och ansvaret för varan övergår till kund så snart varan lämnats av Postnord. Löpande leveransinformation ges av Postnord under transporten.

LEVERANSTID

Lagervaror skickas inom 2-7 arbetsdagar men under högsäsong då belastningen på vårt lager är högre kan leveranstiden öka. Övriga artiklar är beställningsvaror och skickas vanligen inom 4-10 arbetsdagar. 

Alla paket skickas från eget lager med Postnord som transportör. Så snart din order lämnat vårt lager får du ett mail med spårningslänk.

TRANSPORTSKADOR

Om du vid mottagandet mot förmodan upptäcker att försändelsen är transportskadad, antingen på produkten eller på emballaget, ber vi dig att genast på plats anmäla detta till fraktbolaget genom att notera skadan hos transportören innan leveransen kvitteras. Detta är en förutsättning för att eventuella skador på produkterna skall kunna ersättas.

BETALNINGSVILLKOR

Vi använder oss utav Resurs Bank som erbjuder flera betalsätt via Resurs Checkout, läs mer nedan.
Efter identifiering och riskbedömning visar Resurs Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Resurs Bank eller någon av Resurs Banks samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Resurs Checkout är delbetalning, faktura, kontokredit eller kortbetalning.

Resurs Check-out Allmänna villkor https://omnitest.resurs.com/web/dist/terms-of-use-SE.html

Observera att samtliga frågor kring t.ex. fakturor, kortköp och liknande som har betalats genom Resurs Checkout ska tas med Resurs Bank.

TVIST

Vid eventuell tvist följer vi rekommendationerna från Allmänna reklamationsnämnden.

FORCE MAJEURE

I händelse av omständigheter som står utanför SÅMAs skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska SÅMAs förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som SÅMA rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

INTEGRITETSPOLICY

Vi på SÅMA tycker att din personliga integritet är mycket viktig och vi eftersträvar alltid att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Köpvillkoren innefattar även vår integritetspolicy där vi förklarar hur vi hanterar personuppgifter med största försiktighet enligt gällande lagar och regler.

HUSQVARNA PDI & SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Vid beställning av en Husqvarna® produkt för att du som kund skall känna trygghet och glädje vid användandet:
Husqvarnas produkter kommer vi att packa upp, färdigmontera, utföra leveranskontroller samt i förekommande fall även installera sålda maskiner hos kund. Vid webborder påvisar kunden att den är kapabel att informera sig om beställda produkters korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel genom produkternas bifogade instruktionsmanualer, support genom SÅMAs kundtjänst.

Produkten kommer att överlämnas till er redo för användning, tillsammans med all nödvändig dokumentation och alla verktyg eller tillbehör som ska tillhandahållas. Vi kommer ge er instruktioner om produktens korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel enligt produktens instruktionsmanual.